A unit trust consultant

Sebenarnya, dari zaman sekolah lagi saya sudah pandai cari duit sendiri. Saya kuat percaya untuk kaya hanya dengan berniaga. Sebelum menyertai unit amanah, segala bentuk perniagaan saya buat daripada jualan langsung hingga kepada menjadi agen insurans.

Keluarga saya orang susah, bapa kerja nelayan dan emak pula suri rumah. Secara profesionalnya, kami bolehlah dikatakan perunding perancang kewangan. Bagi saya A unit trust consultant tiga kunci utama untuk berjaya dalam bidang ini iaitu komitmen, boleh menerima tunjuk ajar dan keinginan atau kemahuan yang tinggi.

Namun, saya punya keinginan yang kuat dan berusaha mendalami setiap aspek perniagaan ini. Cubaan menjadi agen insurans berhasil sehingga meraih pendapatan sekurang-kurangnya RM5, sebulan. Saya panik, tetapi bernasib baik mendapat peluang menjadi UTC selepas diperkenalkan oleh seorang rakan.

Dengan usaha yang gigih dan jitu, kita pasti berjaya!

Kisah Kejayaan Unit Trust Consultant Public Mutual

Bekerja sendiri dengan Public Mutual tiada gaji tetap, namun pulangannya bergantung kepada sebanyak mana hasil yang kita curahkan dan usahakan setiap hari. Saya yakin ia mampu dicapai jika ada kesungguhan dan keazaman. Semuanya bergantung kepada sikap kita sendiri.

Saya menyimpan cita-cita untuk menghasilkan 50 GAM dalam tempoh 10 tahun lagi.

Kerjaya ini menjanjikan pendapatan mengikut seberapa banyak anda mahu. Terikat dengan pelbagai komitmen, keinginan untuk berubah kerjaya kerap terbantut apatah lagi apabila gagal mencari kerjaya lain yang sesuai.

Apa yang penting kesungguhan dan kesanggupan untuk berkerja keras kerana kerjaya ini adalah perniagaan anda dengan modal serendah RM Ini juga adalah antara kunci kejayaan ibu tunggal kepada tiga cahaya mata, Sharifah Aisyah Akmal Syed Ahmad Akmal, 14, Syed Aiman Akmal, 12, dan Syed Aniq Akmal, sehingga meraih gelaran sebagai perunding unit amanah nombor satu bagi bumiputera dan ke dua terbaik bagi keseluruhan di Public Mutual.

Sekian lama bekerja di situ, saya sedar kerja makan gaji tidak membawa saya ke mana-mana. Pilihan dan bentuk simpanan masih terpulang kepada individu berkenaan.

UTC yang komited dan terlatih akan membantu pelanggan mencapai matlamat pelaburan tersebut. Kami sekadar memberi panduan. Ikuti kisah beliau yang saya ambil dari Utusan Malaysia 12 Mac Ketika ditawarkan masuk ITM, berdikit-dikit ayah kumpul duit untuk bayar yuran dengan dibantu abang.

Dengan menjadi public mutual agent, banyak peluang cerah yang bakal diperolehi oleh agent. Ketika itu saya mengambil keputusan berhenti kerja tetap kerana tidak mampu mengimbangi dua pekerjaan sekali gus.

Pada tahun lepas saja jualan kumpulan saya mencecah RM juta. Walaupun apa yang saya lakukan nampak kecil, sebenarnya ia memberi pengalaman dan pengajaran berguna pada saya terutama dalam memahami dunia perniagaan. Apa resipi kejayaan anda sehingga ke tahap sekarang?

Memilih orang yang tepat tidak bermakna yang berpendidikan tinggi saja sebaliknya, mereka yang menunjukkan kesanggupan untuk berusaha. Sasarkan untuk menjadi full time Agent Public Mutual dalam masa 6 hingga 12 bulan. Komitmen seorang UTC juga penting bagi individu tersebut mendapat khidmat nasihat yang terbaik terhadap pelaburan mereka.

Apakah cabaran yang dihadapi selepas menyertai unit amanah? Mungkin anda ada panduan dalam memilih unit amanah yang terbaik?

Dalam Islam sendiri menyebut sembilan daripada 10 rezeki melalui perniagaan. Setiap perubahan yang ingin dilakukan pasti ada risiko, terpulang kepada kemahuan dan keazaman untuk menjayakannya.

Di sinilah peranan kami bermula, dengan memberi pelan perancangan simpanan yang bersesuaian dengan individu tersebut. Apa pula peranan perunding unit amanah UTC seperti anda? Pengurus pelaburan yang pakar kemudian akan melaburkan wang tersebut bagi pihak pelanggan untuk mencapai A unit trust consultant yang ditetapkan mengikut matlamat pelaburan dana tersebut.

Saya selalu ingatkan kepada anak-anak didik saya bahawa penolakan bukanlah sesuatu yang peribadi sehingga boleh menyebabkan kita jatuh. Saya menyertai bidang ini dengan pengetahuan yang kosong dan tak tahu apa yang saya jual. Sebaliknya, dijadikan pendorong untuk terus berusaha.

Apakah sebenarnya unit amanah? Dengan ketiga-tiga ciri ini sesiapa pun boleh buat tidak kira lepasan universiti atau lulus sekadar lulus Sijil Pelajaran Malaysia kelayakan minimum. Masa di kolej juga saya cuba cari duit sendiri.I am certified unit trust consultant and PRS fund consultant.

I am a million sales achiever, I have Millions asset under my management. I use a specialized software to track daily the Year-To-Date (YTD) interest of the funds and their yearly dividend, calculating the YTD final/total interest of the investors' investment portfolio.

i provide good service, advises, updates and fund monitoring Title: BNI member - Unit Trust. UNIT TRUST CONSULTANT Perm, CTC Salary k – Rk per annum *NEG – depending on skills and experience, Company based CBD, candidate must be flexible. Normal company benefits apply.

Our client, a Prestige Financial Services Company based in the CBD has exciting. A unit trust fund is a collective investment scheme, which pools the savings of investors with similar investment objectives in a special "trust" fund managed by professional fund managers. 2 days ago · Role:Unit Trust Consultant Contact Person: Adrian Ng Public Mutual Bhd is established since 32 years ago and continued to grow till today.

As to support our aggressive growth throughout the years, we are constantly looking for candidates like you to join our ever growing family as a Unit Trust Consultant. Thus, if a unit trust consultant fails to explain how my money is going to be invested, then, I reckon that the investment is very risky.

So, You want to Buy Units in a Unit Trust Fund. Unit Trust Scheme Consultant (UTS Consultant) “Unit Trust Scheme Consultant” or “UTS Consultant” means an individual who is duly registered with the Federation of Investment Managers Malaysia to market and distribute UTS.

Download
A unit trust consultant
Rated 0/5 based on 70 review